Nieuws 22-03-2017

Samenwerking Fudura en e-nolis: meer inzicht, meer besparen

Fudura en e-nolis brengen samen verandering in de energiemarkt!

Fudura en startup e-nolis slaan de handen ineen. Met de Energy Navigator halen beide energiebedrijven samen meer uit bestaande en nieuwe data. De intelligente software oplossing biedt bedrijven in korte tijd maximaal inzicht in energieprestaties. Daarmee zien ze waar verbeteringen en besparingen mogelijk zijn.

Innovatie op innovatie, dat is deze slimme samenwerking in een notendop. De meetoplossingen van Fudura bieden vele bedrijven helder inzicht in het verbruik en de beweging van energie. Met de innovatieve software van e-nolis wordt deze data van nog grotere waarde. Nieuw inzicht in de mogelijkheden om te besparen op energie en bovendien een nieuwe kijk op de facilitaire organisatie.

Fudura kiest voor innovatieve startup
Giel van Giersbergen, managing director van e-nolis, ziet de samenwerking met Fudura als een grote stap. Vrijwel op hetzelfde moment dat de startup is gelanceerd, tekende hij de overeenkomst voor de samenwerking. “Fudura toonde direct interesse in onze intelligente software, genaamd de Energy Navigator. Na een succesvolle pilot gaan we nu samenwerken. Met onze gezamenlijke oplossing brengen we écht iets vernieuwends. En vooral ook veel voordelen op het vlak van energiebesparing en duurzaamheid.”

De Energy Navigator: snel inzicht, snel verbeteren
De Energy Navigator is een intelligente online tool die snel inzicht geeft in de energieprestaties van een bedrijfspand. Zonder dat daar intensieve analysetrajecten en uitgebreid advieswerk aan te pas komen. Door middel van een scan krijgt de eigenaar, huurder of beheerder van een gebouw volledig inzicht in de totale energieprestaties. Bovendien wordt snel duidelijk waar en hoe bespaart kan worden.

Meerwaarde op elk niveau
“Deze samenwerking biedt mooie kansen. Voor Fudura, maar vooral voor onze klanten”, vertelt René Pruijssers, directeur van Fudura. “De Energy Navigator en onze meetoplossingen vullen elkaar prachtig aan. We halen hiermee nóg meer uit de data die we met onze producten inzichtelijk maken. Samen creëren we grote meerwaarde. Op het gebied van duurzaamheid en binnen onze bestaande meetproducten. Maar zeker ook in letterlijke zin: meer inzicht betekent namelijk ook meer besparen. Een win op elk niveau dus.”

Voor meer informatie over de Energy Navigator en e-nolis kunt u contact opnemen met Giel van Giersbergen (o6-18832007) of een mail sturen naar gielvangiersbergen@e-nolis.com

Meer nieuws

Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800?

In mijn vakgebied werk ik dagelijks aan verduurzaming van gebouwen. Het is een wereld op zich, waar eisen, normen, standaarden etc. elkaar snel opvolgen. Nederlands vastgoed zal moeten verduurzamen willen we de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs realiseren. De overheid schroeft langzaam de duimschroeven aan en komt met nieuwe eisen voor bestaande en nieuwe gebouwen. Zie je zoals velen door de bomen het bos niet meer? In dit artikel zet ik veelgehoorde termen naast elkaar: “EPC”, “BENG”, “Energielabel C”, “Paris Proof” en “NTA8800”. Wat hebben ze met elkaar te maken? En een hele belangrijke vraag: zijn deze wettelijke eisen voldoende om ons vastgoed energieneutraal te maken? Halen we hiermee (de doelstellingen van) Parijs? Uit de navolgende analyse blijkt dat we nog een lange weg te gaan hebben!

Lees meer

Nieuwe module: Label Verkenner

Uw (potentiële) opdrachtgevers willen of moeten hun bestaand vastgoed verduurzamen. De één wil hoogstens voldoen aan de wettelijke minimum eisen, de ander heeft een hogere ambitie en wil versneld verduurzamen. Maar welk pakket van (verbeter)maatregelen is optimaal om die ambitie te realiseren?

Lees meer

Help! Informatieplicht energiebesparing

Per 1 juli 2019 wordt de wet milieubeheer uitgebreid. Per die datum moeten zo’n 125.000 bedrijven en instellingen hebben voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Ze moeten daarbij rapporteren welke energiebesparende maatregelen er zijn getroffen… Veel bedrijven en instellingen hebben dit voor hun vastgoed nog niet op orde. Dat is jammer en ook risicovol: De overheid heeft controles aangekondigd om implementatie van de wet kracht bij te zetten. Maar om welke bedrijven en instellingen gaat het nu eigenlijk? RVO: “Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen.”

Lees meer

De e-nolis academy gaat van start!

E-nolis start met open trainingen in het gebruik van Energy Navigator. Hoe zet u Energy Navigator in voor uw vastgoed, of dat van uw klanten? Hoe laat u software voor u werken, slimmer, sneller grondiger? Tijdens een training komt het allemaal aan bod.

Lees meer