Nieuws 07-02-2019

Nieuwe look & feel, grotere ambities

E-nolis B.V. lanceert vandaag haar nieuwe identiteit! Op alle vlakken zijn de merken E-nolis en Energy Navigator onder handen genomen en doorvertaald in een heldere en herkenbare nieuwe stijl. Met de nieuwe brand identity spreekt E-nolis in vormen uit waar het om draait: Energie-gezond vastgoed. Slimmer, sneller, grondiger.

Turbulente startup
Na een intensieve periode van concept-ontwikkeling en planning zag begin 2017 E-nolis B.V. het daglicht. Een mijlpaal voor het team en een verrassing voor de markt. Want wie had gedacht dat een diepgaande analyse van de energieprestaties van een kantoorgebouw zonder inspecties, tegen lage kosten en ook nog eens razendsnel mogelijk zou zijn? Al snel melden zich de eerste innovatieve gebruikers en volgden de eerste concrete en meteen substantiële besparingen op de energierekening. Natuurlijk hoort bij een startjaar de nodige turbulentie: De Energy Navigator onderging een eindeloos aantal updates, upgrades en uitbreidingen. De relaties van het eerste uur loodsten ons er onbaatzuchtig en met waardevolle feedback doorheen. Wij zijn jullie dankbaar!

Meer en meer positieve energie
Het jaar 2018 markeerde de omslag van start-up naar scale-up. De software werd geschikt gemaakt voor het verwerken van meer gebouwen, niet alleen kantoren, maar ook zorg- en onderwijsgebouwen. Met de de introductie van Energy Performance Management ging een lang-gekoesterde wens in vervulling: eindelijk werd het mogelijk om energieprestaties en -prestatiecontracten objectief en eenduidig te managen. Het team werd flink uitgebreid met een zwaar accent op energie en datascience. In de herfst volgde de verhuizing naar het Microlab, een broeinest van creatieve makers, midden op het voormalige Philips terrein Strijp S. Allemaal energie-gevende ontwikkelingen. Maar nog belangrijker: Meer en meer gebouwen werden verduurzaamd (mede) dankzij de Energy Navigator.

Energie-gezond vastgoed
Met de nieuwe merk-identiteit onderstreept E-nolis in 2019 haar belofte: Energie-gezond vastgoed. De vormentaal ademt energie en gebouwen: Energie komt terug in de milde kleuren passend bij bewust en beperkt gebruik van (duurzame) energie. De vormen representeren in alles waar het om gaat: uw gebouw(en), van binnen en van buiten energie-gezond. Wij zijn er van overtuigd dat de sleutel naar energie-gezond vastgoed ligt in slim gebruik van data. De data heeft u al, de intelligentie vindt u bij E-nolis.

Grotere ambities
De weg naar een duurzame wereld is nog lang, zoveel is duidelijk. Toch zien wij zeer positieve ontwikkelingen bij onze relaties: energie-gezond vastgoed kan wél! De ambities van onze relaties nemen toe en verduurzaming wordt niet alleen beter mogelijk, het wordt langzaam maar zeker de norm. Wij zijn er trots op dat onze software elke dag de vaak cruciale inzichten mag leveren die nodig zijn om de omslag te maken. Meer weten? Neem een kijkje op onze nieuwe website, of laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen.

Contact

Meer nieuws

Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800?

In mijn vakgebied werk ik dagelijks aan verduurzaming van gebouwen. Het is een wereld op zich, waar eisen, normen, standaarden etc. elkaar snel opvolgen. Nederlands vastgoed zal moeten verduurzamen willen we de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs realiseren. De overheid schroeft langzaam de duimschroeven aan en komt met nieuwe eisen voor bestaande en nieuwe gebouwen. Zie je zoals velen door de bomen het bos niet meer? In dit artikel zet ik veelgehoorde termen naast elkaar: “EPC”, “BENG”, “Energielabel C”, “Paris Proof” en “NTA8800”. Wat hebben ze met elkaar te maken? En een hele belangrijke vraag: zijn deze wettelijke eisen voldoende om ons vastgoed energieneutraal te maken? Halen we hiermee (de doelstellingen van) Parijs? Uit de navolgende analyse blijkt dat we nog een lange weg te gaan hebben!

Lees meer

Nieuwe module: Label Verkenner

Uw (potentiële) opdrachtgevers willen of moeten hun bestaand vastgoed verduurzamen. De één wil hoogstens voldoen aan de wettelijke minimum eisen, de ander heeft een hogere ambitie en wil versneld verduurzamen. Maar welk pakket van (verbeter)maatregelen is optimaal om die ambitie te realiseren?

Lees meer

Help! Informatieplicht energiebesparing

Per 1 juli 2019 wordt de wet milieubeheer uitgebreid. Per die datum moeten zo’n 125.000 bedrijven en instellingen hebben voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Ze moeten daarbij rapporteren welke energiebesparende maatregelen er zijn getroffen… Veel bedrijven en instellingen hebben dit voor hun vastgoed nog niet op orde. Dat is jammer en ook risicovol: De overheid heeft controles aangekondigd om implementatie van de wet kracht bij te zetten. Maar om welke bedrijven en instellingen gaat het nu eigenlijk? RVO: “Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen.”

Lees meer

De e-nolis academy gaat van start!

E-nolis start met open trainingen in het gebruik van Energy Navigator. Hoe zet u Energy Navigator in voor uw vastgoed, of dat van uw klanten? Hoe laat u software voor u werken, slimmer, sneller grondiger? Tijdens een training komt het allemaal aan bod.

Lees meer