Nieuws 27-02-2017

Geboorte van e-nolis

27 februari 2017 is het eindelijk zover! Na een incubatie periode van 10 maanden is vandaag het bedrijfje e-nolis geboren! Als spin-out van ENGIE gaat e-nolis intelligente software en toepassingen maken voor de gebouwde omgeving, met als eerste product de Energy Navigator.

‘Vandaag is een memorabele dag’ vertelt van Giersbergen, Managing Director van e-nolis trots: ‘Na ruim een jaar is het vandaag eindelijk zover, e-nolis is een feit’. De incubatieperiode die voor het e-nolis team nodig was, is uiterst succesvol verlopen. Bovendien heeft e-nolis met zijn eerste product, de Energy Navigator, de ENGIE Innovation Trophy 2016 in de categorie Business Development gewonnen . Een prijs die door ENGIE alleen uitgereikt wordt aan een nieuw product of dienst met een sterk internationaal en innovatief karakter. Daarnaast heeft e-nolis ook de pilot gewonnen voor de EnergiePrestatieKeur voor Kantoren. Volgens van Giersbergen zijn dit ‘Twee opstekers die ons op alle fronten veel heeft opgeleverd’.

e-nolis gaat nu verder op eigen benen zodat het een onafhankelijke koers kan varen. Van Giersbergen legt uit: ’we gaan intelligente algoritmes en software ontwikkelen voor de gebouwde omgeving. Waarbij het ons doel is om enerzijds de menselijke component zoveel mogelijk te beperken en anderzijds een concrete bijdrage te leveren aan de energiebesparing in de gebouwde omgeving in Nederland, rekening houdend met de energietransitie”.

Voor meer informatie over e-nolis en de Energy Navigator neem een kijkje op deze website!

Meer nieuws

Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800?

In mijn vakgebied werk ik dagelijks aan verduurzaming van gebouwen. Het is een wereld op zich, waar eisen, normen, standaarden etc. elkaar snel opvolgen. Nederlands vastgoed zal moeten verduurzamen willen we de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs realiseren. De overheid schroeft langzaam de duimschroeven aan en komt met nieuwe eisen voor bestaande en nieuwe gebouwen. Zie je zoals velen door de bomen het bos niet meer? In dit artikel zet ik veelgehoorde termen naast elkaar: “EPC”, “BENG”, “Energielabel C”, “Paris Proof” en “NTA8800”. Wat hebben ze met elkaar te maken? En een hele belangrijke vraag: zijn deze wettelijke eisen voldoende om ons vastgoed energieneutraal te maken? Halen we hiermee (de doelstellingen van) Parijs? Uit de navolgende analyse blijkt dat we nog een lange weg te gaan hebben!

Lees meer

Nieuwe module: Label Verkenner

Uw (potentiële) opdrachtgevers willen of moeten hun bestaand vastgoed verduurzamen. De één wil hoogstens voldoen aan de wettelijke minimum eisen, de ander heeft een hogere ambitie en wil versneld verduurzamen. Maar welk pakket van (verbeter)maatregelen is optimaal om die ambitie te realiseren?

Lees meer

Help! Informatieplicht energiebesparing

Per 1 juli 2019 wordt de wet milieubeheer uitgebreid. Per die datum moeten zo’n 125.000 bedrijven en instellingen hebben voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Ze moeten daarbij rapporteren welke energiebesparende maatregelen er zijn getroffen… Veel bedrijven en instellingen hebben dit voor hun vastgoed nog niet op orde. Dat is jammer en ook risicovol: De overheid heeft controles aangekondigd om implementatie van de wet kracht bij te zetten. Maar om welke bedrijven en instellingen gaat het nu eigenlijk? RVO: “Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen.”

Lees meer

De e-nolis academy gaat van start!

E-nolis start met open trainingen in het gebruik van Energy Navigator. Hoe zet u Energy Navigator in voor uw vastgoed, of dat van uw klanten? Hoe laat u software voor u werken, slimmer, sneller grondiger? Tijdens een training komt het allemaal aan bod.

Lees meer