Nieuws 27-02-2017

Geboorte van e-nolis

27 februari 2017 is het eindelijk zover! Na een incubatie periode van 10 maanden is vandaag het bedrijfje e-nolis geboren! Als spin-out van ENGIE gaat e-nolis intelligente software en toepassingen maken voor de gebouwde omgeving, met als eerste product de Energy Navigator.

‘Vandaag is een memorabele dag’ vertelt van Giersbergen, Managing Director van e-nolis trots: ‘Na ruim een jaar is het vandaag eindelijk zover, e-nolis is een feit’. De incubatieperiode die voor het e-nolis team nodig was, is uiterst succesvol verlopen. Bovendien heeft e-nolis met zijn eerste product, de Energy Navigator, de ENGIE Innovation Trophy 2016 in de categorie Business Development gewonnen . Een prijs die door ENGIE alleen uitgereikt wordt aan een nieuw product of dienst met een sterk internationaal en innovatief karakter. Daarnaast heeft e-nolis ook de pilot gewonnen voor de EnergiePrestatieKeur voor Kantoren. Volgens van Giersbergen zijn dit ‘Twee opstekers die ons op alle fronten veel heeft opgeleverd’.

e-nolis gaat nu verder op eigen benen zodat het een onafhankelijke koers kan varen. Van Giersbergen legt uit: ’we gaan intelligente algoritmes en software ontwikkelen voor de gebouwde omgeving. Waarbij het ons doel is om enerzijds de menselijke component zoveel mogelijk te beperken en anderzijds een concrete bijdrage te leveren aan de energiebesparing in de gebouwde omgeving in Nederland, rekening houdend met de energietransitie”.

Voor meer informatie over e-nolis en de Energy Navigator neem een kijkje op deze website!