Nieuws 25-03-2019

De e-nolis academy gaat van start!

E-nolis start met open trainingen in het gebruik van Energy Navigator. Hoe zet u Energy Navigator in voor uw vastgoed, of dat van uw klanten? Hoe laat u software voor u werken, slimmer, sneller grondiger? Tijdens een training komt het allemaal aan bod.

Er zijn twee type trainingen, de commerciële training en de expert training.

In de commerciële training wordt ingegaan op de zakelijke waarde van energiebesparing. Daarbij staat uw business case centraal. Energy Navigator is bij uitstek geschikt om snel in beeld te krijgen hoe een gebouw presteert en wat er te besparen valt. Als gevolg hiervan komen de onderdelen Energie Benchmark en Label explorer nadrukkelijk aan bod.

In de expert training gaan we dieper in op de achtergronden van energiebesparing. Leer op deze manier meer over de theorie van energiegedrag van gebouwen. Deze training is gericht op het verdiepen van reeds aanwezige kennis van energieanalyse en -management.

Na afloop van de training bent u gecertificeerd gebruiker van de Energy Navigator.

De data voor de open trainingen zijn:

  • Dinsdag 9 april (commerciële training)
  • Woensdag 10 april (expert training)
  • Dinsdag 11 juni (commerciële training)
  • Woensdag 12 juni (expert training)
  • Dinsdag 6 augustus (commerciële training) (voorlopig)
  • Woensdag 7 augustus (expert training) (voorlopig)
  • Dinsdag 8 oktober (commerciële training) (voorlopig)
  • Woensdag 9 oktober (expert training) (voorlopig)
  • Dinsdag 3 december (commerciële training) (voorlopig)
  • Woensdag 4 december (expert training) (voorlopig)

De E-nolis academy vindt plaats op het kantoor van E-nolis en zal door gaan bij 4 of meer personen.

Interesse in de E-nolis academy? Laat het ons weten: contact

Meer nieuws

Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800?

In mijn vakgebied werk ik dagelijks aan verduurzaming van gebouwen. Het is een wereld op zich, waar eisen, normen, standaarden etc. elkaar snel opvolgen. Nederlands vastgoed zal moeten verduurzamen willen we de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs realiseren. De overheid schroeft langzaam de duimschroeven aan en komt met nieuwe eisen voor bestaande en nieuwe gebouwen. Zie je zoals velen door de bomen het bos niet meer? In dit artikel zet ik veelgehoorde termen naast elkaar: “EPC”, “BENG”, “Energielabel C”, “Paris Proof” en “NTA8800”. Wat hebben ze met elkaar te maken? En een hele belangrijke vraag: zijn deze wettelijke eisen voldoende om ons vastgoed energieneutraal te maken? Halen we hiermee (de doelstellingen van) Parijs? Uit de navolgende analyse blijkt dat we nog een lange weg te gaan hebben!

Lees meer

Nieuwe module: Label Verkenner

Uw (potentiële) opdrachtgevers willen of moeten hun bestaand vastgoed verduurzamen. De één wil hoogstens voldoen aan de wettelijke minimum eisen, de ander heeft een hogere ambitie en wil versneld verduurzamen. Maar welk pakket van (verbeter)maatregelen is optimaal om die ambitie te realiseren?

Lees meer

Help! Informatieplicht energiebesparing

Per 1 juli 2019 wordt de wet milieubeheer uitgebreid. Per die datum moeten zo’n 125.000 bedrijven en instellingen hebben voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Ze moeten daarbij rapporteren welke energiebesparende maatregelen er zijn getroffen… Veel bedrijven en instellingen hebben dit voor hun vastgoed nog niet op orde. Dat is jammer en ook risicovol: De overheid heeft controles aangekondigd om implementatie van de wet kracht bij te zetten. Maar om welke bedrijven en instellingen gaat het nu eigenlijk? RVO: “Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen.”

Lees meer

Nieuwe look & feel, grotere ambities

E-nolis B.V. lanceert vandaag haar nieuwe identiteit! Op alle vlakken zijn de merken E-nolis en Energy Navigator onder handen genomen en doorvertaald in een heldere en herkenbare nieuwe stijl. Met de nieuwe brand identity spreekt E-nolis in vormen uit waar het om draait: Energie-gezond vastgoed. Slimmer, sneller, grondiger.

Lees meer